zaterdag 24 augustus 2013

BACK TO SCHOOL PART 1: FASHION

Hetgeen waar je de afgelopen weken totaal niet aan hebt gedacht gaat binnenkort weer beginnen of zelfs al is begonnen voor jou: school. Grote kans dat je niet zo'n zin hebt in al die bergen huiswerk en al die avonden doorhalen om te leren voor dat ene moeilijke proefwerk.


Ook de eerste dag is altijd een spannend moment. Vaak kom je in een nieuwe klas terecht en is het toch maar aankijken met wie je zit. Vooral als je aan een nieuwe studie gaat beginnen is het altijd spannend, zo'n eerste dag.

Wat vaak het meeste belangrijke is: je indruk. Je bepaalt al in de eerste secondes of je iemand leuk vind of niet, dus die goede indruk achterlaten is belangrijk. Maar hoe kan je dat nou het beste doen qua kleding? 

1. Draag kleding die gemakkelijk zitten:
Niks zo ongemakkelijk als dat jurkje wat alleen maar omhoog kruipt of een broek die niet goed zit. Als jij je onzeker voelt in je kleding, straal je dit ook uit.  Mensen zullen aan je zien dat je je niet helemaal zeker voelt, waardoor je misschien een hele andere indruk maakt dan dat je eigenlijk zou willen.

2. Draag kleding die jij leuk vind:
Het belangrijkste van een eerste indruk: wees jezelf. Als jij opeens heel anders eruit ziet dan je normaal doet, zal je je daar minder zeker in voelen. Dit is dan weer gelijk te zien door andere mensen. Als je kleding draagt waar jij je ook zeker goed in voelt, zal je zekerder overkomen.

3.  Kijk uit met accessoires:
Accessoires zijn de beste manier om een saaie outfit wat op te fleuren, maar kijk uit dat het niet te veel wordt. Als je bijvoorbeeld oorbellen in doet die vrij aanwezig zijn, kies dan niet voor een ketting, maar voor wat armbanden.

4. Check je kleding van tevoren op vlekken en eventuele gaatjes:
Niks is vervelender dan er op school achter komen dat je een gaatje hebt in dat truitje of dat ontdekt dat er een hele grote vlek op je broek zit.  Aan een gaatje kan je niks meer doen op en als je net een vervelende vlek hebt, wat natuurlijk altijd zo is op je eerste schooldag, krijg je hem ook niet van je broek af. Je grootste zorg op je eerste dag? Die vlek of dat gaatje. om dit te verkomen, zorg ervoor dat je goed je kleding checkt! Als je er zeker van bent dat er geen gaatjes en vlekken zijn, kan jij die zorg ook weer van je afgooien.
En kaartjes kunnen ook erg vervelend zijn, dus die kan je er ook nog uitknippen! 


Natuurlijk heeft iedereen een andere stijl, dus draag vooral wat jij leuk vind! Om je toch een beetje een indruk te geven wat je zou kunnen dragen staan hieronder wat moodboards om je wat inspiratie te geven:


 
 Be confidence!

Morgen komt part 2 van de back to school artikelen, wat beauty zal zijn!

bron foto: www.weheartit.com
Geen opmerkingen:

Een reactie posten